måndag 3. august 2009

Sex til besvær

Den lille tyske bygda fekk namnet Fucking rundt 1070, og har sidan då, om ein skal tru lokalbefolkinga, slitt med mindre smakfulle turistar. Vi snakkar turistar som gjerne vil ha seg med kvarandre framfor namneskilta, og gjerne forevige det med kamera når dei først er i gang. Andre er minst like originale og stel skilta.

Dette kan VG melde under overskrifta dei må ha venta i årevis på å bruke: Fucking lei av turistsex. Ei overskrift så banal og vemmeleg at ein vrir seg i fryd berre ein les den. Det slår meg at journalistane er enno mindre originale enn dei faktiske turistane.

Det slår meg òg at innbyggjarane i Fucking er sutrepaver. Det dei burde gjere er å utnytte sexturismen, slik Thailand, Amsterdam og Russland gjer det. Få satt opp nokre billige knullemotell, med skilt på romma. Ha lokale fotografar som står til rådighet for å ta bilete av dei som berre er på gjennomreise. Og ikkje minst, tilby sexpartnarar til dei som reiser åleine, eller berre med kameratflokken (og ikkje har denslags tilbøyligheiter). Her burde det vere ei formue å tene for smarte menneske i Fucking.

Alvorleg tala, så slår lokalbefolkinga i Fucking meg som tafatte, og lite initiativsrike. Om dette er nivået ein finn på bygder rundtomkring i Europa, så er det ikkje rart at den rurale livsstilen er døyande.

Så mi oppmoding er klar: Kjære innbyggjarar i Fucking. Slutt å sutre. De har ikkje eit problem, men eit potensial. Det er opp til dykk å utnytte det til det fulle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar