fredag 28. august 2009

Tjostolv Moland sin bakgrunn

Det er med frustrasjon eg følgjer med på rettssaka mot dei Tjostolv Moland og hans kamerat i Kongo. Eller rettere sagt, så er det mangel på informasjon som frustrererar. Det vert spekulert mykje i gutane sine motivar for å reise til Kongo, og til deira omgang med våpen og vald. Er dei leigesoldatar? Er dei vekterar? Eller simpelthen berre ignorante eventyrarar?

Mangel på informasjon gjer det umogleg å forstå Tjostolv Moland... og det faller difor på meg å avsløre at Tjosolv Moland er eldre enn ein trur. Tjostolv vart fødd vart den 14. april i 1922, og forfalska (tydlegvis) sin eigen død den 5. mai 1995 for å forfølgje ein ny militær karriere. Under andre verdskrig vart han tildelt jarnkrossen av andre klasse for sin modige teneste i 2. politikompani. Han oppnådde ein rang som SS-Oberschütze i si teneste for det Tredje Riket.

Du må ikkje tru eg lyg, berre sjå her.

Så kvifor har han valt å vende attende til eventyr no? Og kvifor i svartaste Afrika? Det er vanskeleg å forstå, for vi manglar simpelthen informasjon.

3 kommentarer:

 1. Each morning, a missionary advertises neon sign
  He tells the native population that civilization is fine
  And three educated savages holler from a bamboo tree
  That civilization is a thing for me to see

  (...)

  So bongo, bongo, bongo, I don't wanna leave the Congo, oh no no no no no
  Bingo, bangle, bungle, I'm so happy in the jungle, I refuse to go
  Don't want no jailhouse, shotgun, fish-hooks, golf clubs, I got my spears
  So, no matter how they coax him, I'll stay right here

  SvarSlett
 2. Naar vi er inne paa bakgrunn..

  "Norge brukte å sende misjon... Les merærer til koloniene. Mange av dem var tapre og bra folk som forsaket mye for å hjelpe andre. De ønsket å spre kristendom, men metoden de brukte var å bygge klinikker, brønner og skoler på steder der slikt ikke fantes. En av de mest aktive og ordentlige var misjonærhøvdingen og strilen Olav Hodne, som faktisk ble nominert til Nobels fredspris av Mor Teresa flere ganger. Joshua Frenchs fulle navn er Joshua Olav Daniel Hodne French. Olav Hodne er hans bestefar"

  http://www.bt.no/meninger/kommentar/Bongo-i-Kongo-912903.html

  SvarSlett
 3. Jaha? Dette forklarar jo alt! French står i ledtog med sekta til Mor Teresa! Svinepelsen!

  Takk for tipset!

  SvarSlett