måndag 3. mai 2010

ForhandlingAAAARRRRR

Nyarlothothep, orsak, eg meinar Barack Obama, den kenyanske presidenten av USA vart valt for sine retoriske talent, og eit program basert på å forhandlingar og løyse problem og konfliktar utan å ty til aggressive metodar. På trass av at han har vidareført to okkupasjonar, kan han seie at han har levd opp til dette. Siste ekstravagante forhandling var i forbinding med helsereformen der han meir eller mindre måtte tvinge den rabiate motstandarane til å eit debattmøte. Dette sjølvsagt for å kunne vise seg fram som eit fornuftens lys innimellom deira heller fantasifulle påstandar om dødspanel og gudane veit kva.

Vi her i moskeen likar det vi ser. Vi er tilhengjarar av forhandlingar. Vi trur at vi alle er tent med å føre ein dialog, framfor å ty til vald. Likevel stusser vi litt når Obama inviterar sin neste forhandlingspartnar til det Kvite Hus, vi er klar over at somaliske piratar er eit veksande problem, men alvorleg tala...
Ikkje det at ein ikkje skal prate med piratar, men kunne han ikkje i det minste venta til Talk Like a Pirate Day 19. september... og kanskje funne nokon med litt fleire pigmentar i huden til å tale for somalierane?

Men for all del, piratar og politikk har alltid gått hand i hand.

1 kommentar:

  1. aaarrh, ye scurvy rascals! We'll soon see tha last of yer!

    Og fornærmelsen mot Nyarlathotep tror jeg vi får la ligge foreløpig. Men den er ikke glemt!

    SvarSlett