fredag 25. juni 2010

Jenteslagsmål

Drama. Er det ein ting kvinner er i stand til å lage, så er det drama. Det er noko vi menn har fått med oss for lenge sidan. For oss følgjer det naturleg at medan at ei kvinne er ein vakker ting, så er to kvinner i lag, dobbelt så vakkert. Det er òg dobbelt så dramatisk. Så dramatisk at det gjerne høyrer heime i avisoverskrifter.
Ei slik overskrift leiar ein gjerne til å spekulere litt. Det heile høyres frykteleg dramatisk og spesielt ut. Ein lukker gjerne auga og drøymer seg, til scena der denne sumobrytarkvinna overfallar sin lesbiske eks-kjæraste som om det skulle ha vore ein John Waters-film med Divine, Mink Stole og dei andre jentene hans. Om ein derimot les gjennom artikkelen, så vert diverre det meste øydelagd. Dramaet er der, men det er stort sett to gneldrete kvinnfolk som blåser opp intrige på intrige, og skuldar kvarandre for det eine og det andre. Og overfallet? Det skal ingen ha sett, men det kan jo hende dei dytta bortikvarandra.

Akk... det var kanskje ikkje så spanande likevel då, men fin overskrift vart det likevel. Slik berre britisk presse klarar det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar