måndag 28. juni 2010

Kva? Fotball? VM?

Eg har nyleg blitt informert om at det pågår eit verdsmeistarskap i fotball på sørspissen av det afrikanske kontinentet, og at dette er noko som dominerar merksemda til folk i dag. Eg må ærleg innrømme at eg ikkje har fått dette med meg, men det forklarar jo ein del merkelege avisoverskrifter og meldinger folk har sendt meg, og ikkje minst den oppglødde stemninga til proletarane i mitt nabolag. Eg har forstått det slik at mykje av spetakkeleg knytta til dette verdsmeisterskapet er knytt til trompeten Vuvuzela. Eit instrument dei innfødde nytter til å lage plagsame, langdryge monotone lydar. Det perfekt akkompagnement til fotball tenkjer eg, men eg tenkjer det ikkje høgt. Eg vil jo ikkje terge på meg dei lokale innfødde fotballentusiastane heller.

Nei, fotball har eg strengt tatt aldri forstått meg heilt på. For å gjere det appellerande må dei nok gjere eit par viktige estetiske endringar. Kva med å bytte ut hovudaktørane?

Ser du? Vart det ikkje brått langt meir interessant? For tryggleiksskuld bør ein kanskje halde Vuvuzelaen unna desse kampane, for å ikkje forstyrre spelarane.

Nei, i sin noverande form er det heller bisarr tidtrøytte, og eg stiller meg bak Mr. B The Gentleman Rhymer i denne videoen (som eg stal frå Lord Bassington-Bassington);

Cricket snart, folkens?

2 kommentarer:

  1. Urettferdig sammenligning da ingenting er søtere en kattepuser. Det var rett og slett et slag under beltestedet.

    SvarSlett
  2. Alt er lov i krig og kjærleik, og den forbanna støyen som siver ut frå naboane mine heromkrig er definitivt ei krigserklæring ;-)

    SvarSlett