søndag 7. november 2010

Erstatt det som fungerar!

Om du nokon gong har jobba i eit byråkratisk system, ein administrasjon eller ein større bedrift med hang til leiarskifte.

Eller budd i eit Noreg styrt av politikarar frå parti som Arbeidarpartiet, SV, Høgre og liknande.

Så veit du at reform er uomgjengeleg. Endring er den einaste konstanten. Og omstillingsprosessar er heilt naudsynt for at våre leiarar skal halde på sitt sjølvverd. Eit system, når det først er tatt i bruk, og barnesjukdomane utrydda, er dømd til å verte utsletta. Erstatta av eit anna, nytt og uprøvd system, uønska av sine brukerar, men hylla av sine oppfinnerar og sjefane som har kjøpt det.

Slikt førar til rasjonalisering av bedriftar, kvalitetsreformar av utdanninga og... ikkje minst... New Public Managment. Det vidunderlege systemet som våre politikarar sverger, og lar styre det offentlege. Eit system som skal gjere kostnadar synlege, og i same slengen gjere alle tilbod treigare, dårlegare og dyrare, og etterlet alle offentleg ansatte med enorme kular i panna etter at hovuda er dundra gjentatte gonger i pulten i løpet av arbeidsdagen.

Men er det naudsynt med alle desse endringane heile tida? Desse omveltingane av byråkratiske system for å tilfredsstille leiarar? Ja, eg veit det høyres rart ut når det kjem frå ein svoren revolusjonær mulla, så vi lar nokon andre svare. Denne lille soga var uansett ganske så søt.

5 kommentarer:

 1. Kaptein Sinnsfrisk8. november 2010 kl. 01:07

  Klassiker!

  SvarSlett
 2. Den er nesten for god til å være sann! Og hva spiller nå det for rolle?

  SvarSlett
 3. Speler inga trille i det heile tatt. Like lite verdt som ein indianar sine tårar ;-)

  SvarSlett
 4. "New Public Managment" beviser alle konspirasjoners mor. Dette onsdkapens heksebrygg kan bare være kokt i hop av noen som har århundreder med dævelskap bak seg, som har måttet gå under jorden tilsynelatende kuet, og som nå har funnet ut at tidligere tiders mer direkte metoder slett ikke kunne gi den samme gjennomførte sjelskorrumperingen. Vær vitne til Aztekerenes hevn!

  SvarSlett