laurdag 22. januar 2011

Pølse! Pølse! Pølse!

Pølse er noko vi ikkje er så altfor flinke på her i landet. Vi må ut av landet og sørover til Tyskland, og deira vidunderlege Wurst av ulik slag, eller kanskje til deira gode venar i Ungarn, for å få tak i skikkelege pølser. Skikkelege, solide kjøttpølser, laga med allskens krydder og godsaker. Det er noko anna enn denne restematen dytta inn i grisetarmer som vi får servert på butikk og bensinstasjon her på berget. Det årlege konsumet av pølser i Noreg er 45 millionar kilo, dvs 450 millionar pølser på ca. 100 gram, og det vil då seie at vi et i gjennomsnittet 100 pølser kvar i året. Har du tenkt på det? No er det kanskje dei av oss som et litt fleire pølser enn andre, og så er det dei som ikkje et i det heile tatt. Men til sjuande og sist et vi mykje pøler i dette landet. Og det gjerne av dette bleike tynne slaget med vag smak og tvilsom næringsinnhald som dette landet serverar.

Menn og kvinner av norsk herkomst med god smak, søkjer seg difor ut av landet for å få dekka sitt behov for pølse. For der ute kan dei brette sine lepper rundt saftige salte pølser, som smakar av kvitlauk, pepper og andre herlegdomar! Der kan ein la tunga gli med vellyst over det tynne skinnet og kjenne smaken av det gode kjøtet under. Mmmmmm. Pølse folkens, ekte, deilig sentraleuropeisk pølse. Kva seier de jenter, skal det vere litt ungarsk Pick?
Mmmmmm.... Piiiiiiick....

7 kommentarer:

 1. Du har så rett! Nå fikk jeg superlyst på skikkelig pølse. Mmmmmm

  SvarSlett
 2. Mener mullaen å si at han spiser svinekjøtt?!

  SvarSlett
 3. @SerendipityCat: Jaaa! Pølse! Pølse! Pølse!

  @Thomas: Mullaen meiner ikkje å seie det, nei. Har han sagt det? Neida. Finnes pølser utan svinekjøt veit du. Så mullaen et vel truleg dei? Du må anta det.

  @Bad Mynock: Alltid. Alltid klar for pølsefest.

  SvarSlett
 4. I pølsebuene i Praha selger de noen fantastiske pølser, og spør om du vil ha sjampanje også!
  Vi kjøpte begge deler med oss til hotellet, og hadde f... meg annet å drive med enn å tenke på om det var svinekjøtt i dem!
  (Det var før hjerteinfarkten min, tror jeg).

  SvarSlett
 5. Vil da tro at Mullaen har kontroll med slike detaljer.
  Kjøtt av dyr med kløvde klover og krøll på halen er som kjent ikke mat for mullaer, selv ikke de vestlandske.
  Nesten som blasfemi å regne å tenke tanken.

  Vi andre kan koste på oss Gildes Grovpølser i stedet for de vanlige grillpølsene

  SvarSlett
 6. Mullaen held sjølvsagt godt rede på pølsene han lar gli inn i sin sensuelle munn.

  SvarSlett