torsdag 19. mai 2011

Integrering er ikkje lett, nei

Ein høyrer stadig vekk om innvandrarar som slår seg ned i små koloniar, som berre heng med sine eigne, og nektar å ta til seg sitt nye heimland sin kultur og språk. Dei oppførar seg kontrært, og spytter på eksisterande tradisjonar og levesettet i landet og nektar simpelthen å tilpasse seg.

Og så byrjar dei å offentleg markere sin eigentleg kultur, sin eigen nasjonale identitet, og gnir den opp i trynet på lokalbefolkinga. Det er så frekt, at ein må jo nesten forstå at folk reagerar, ikkje sant? Det er jo det FrP, gjer... er det ikkje?

Eller ikkje når det er dei sjølv i den der nedrige kolonien dei har oppretta i Spania.

Integrering er openbart ikkje lett, nei.

Om eit pigmentert menneske viftar med eit ikkje-norsk flagg i Noreg vekker det enorm harme; og om eit pigmentert menneske oppførar seg som ein dass, så skal alle ut av landet. Men når FrParar oppførarar seg som... FrParar i eit framand land... så er det visst noko heilt anna. Alvorleg tala, det er ikkje kult å kaste egg på eit 17. mai tog, men ikkje faen om desse bleike, feite kolonistane til Carl I. Hagen har ein dønn drit å seie.

Eg merker eg er litt irritert. Kan vi kaste dei ut av landet no?

16 kommentarer:

 1. Du forstår veldig lite! Nordmenn feirer frihet og demokrati. Folkeslag i sør har ikke like lett for dette som oss og blir sinte fordi de forstår at vi er bedre.

  Spania er også et land hvor islamismen har fått fotfeste. Dette bør være en våkning for oss alle!

  At en ikke skal feire diktaturer og islamistiske regimer som bryter menskeretighetene og er totalitære er ikke noen grunn til og ikke feire vestlige demokrati! FRP ønsker ikke at diktaturer skal feires og hyles i Norge. Er det virkelig galt?

  Vi skal hyle den demokratiske staten!

  SvarSlett
 2. Det er ikke lett med integrering, da er det mye lettere å være dobbeltmoralsk. Men om rett skal være rett: Når du på den ene side kritiserer FrPere for (blant annet...) å slå alle innvandrere over en kam - og deretter gjør det samme selv med FrPere - vel. Ironien er dog ikke tapt på meg, da :)

  SvarSlett
 3. Kan ikkje folk bare holde seg heim og ikkje oppsøke slike skumle land, fylt av mørkhuda maurere, islamister og mørkemenn? Er det ikkje best å hyle til demokratiet i eige land? Ja, vi veit vi er best, det er tross alt typisk norsk å være god, men eg kan forstå at spanjardene blir sint når vi kommer ned dit og gnir det inn. Ingen liker å bli påminna sine egne feil og mangler, spesielt ikkje av folk som er så perfekt som oss. Oh Lord, it's har to be humble...

  SvarSlett
 4. Jeg lurer på hva som står i spanske aviser om saken. Om det er så enkelt at spanjolene blir litt fornærmet over at man markerer lojalitet til et land man har forlatt, eller om det kanskje muligens dreier seg om noe helt annet.

  @ Superhildegunn: Men kjære deg! Bedre? Virkelig? En ting er å ha et inderlig kjærlighetsforhold til sin indoktrinerte regjeringstype, (Vår pappa er sterkest, og vår mamma er vakrest, noen ting forandrer seg ikke) Men mener du virkelig at en gruppe med folk som har forlatt denne strålende Stoltenbergsmørja virkelig viser seg som _bedre_ enn spanjolene? I hvilken målestokk? Kan du vurdere gruppen, eller enkeltmenneskets moral? Utifra hva egentlig? Hvor de er født? Det virker litt for enkelt.

  Men jeg hyler absolutt av den demokratiske staten. Høyt og ofte.

  @ Varg: Skal partier vurderes utifra de samme kriterier som individer nå? Jeg vil påstå at det er en temmelig stor forskjell på mennesket som reperesentant for et parti de villig har betalt for å være del av, og som har nedskrevne og relativt klare retninger og meninger, er noe ganske annet enn mennesket som del av en sekkebetegnelse gitt de av andre grupper, hvor det eneste klare valget de selv har tatt, er å flytte bosted, dog av multiple grunner. Og det definitivt ikke finnes noen tydelige felles holdninger. Men derimot enkeltmennesker av vilt forskjelltg politisk ståsted og idealer. Så ironisk? Like ironisk som Alanis Morisette sangen med tilsvarende navn, absolutt.

  SvarSlett
 5. Spania ja.... Ku Klux Klan-prester har de og...

  SvarSlett
 6. Det ironiske er vel mest FrPere i Spania sin fremferd.

  Men regardless; gjør egentlig at en gjeng dustemikler er dobbeltmoralske som få noen forskjell på gyldigheten til argumentene deres? Synes å huske noe om "ad hominem", og hva det nå mer var.

  SvarSlett
 7. Dobbeltmoralske dustemikler har noe mindre troverdighet. Og "ad hominem" er ikke alltid en feilslutning, spesielt når det er snakk om å kritisere andres holdninger og egenskaper. Som FrP sjelden nøler med å gjøre.

  Svein

  SvarSlett
 8. Kast dem ut! Kast dem ut! Kast dem ut!

  SvarSlett
 9. @SuperHildegunn: Du har sjølvsagt rett i alt du seier. Eg skal hyle meir framover!

  @Varg: Eg trur ad hominem berre gjeld om ein går til åtak på person, i staden for sak. Her snakkar vi om ei politisk gruppe.

  @Ørjan: Ikkje lett å vere best...

  @Kvitrev: Såvidt eg har forstått så er den norske kolonien der nede like populær som den er her.

  @Superfritz: Og det er berre eitt av mange sjarmerande trekk?

  @Svein: Jupp!

  SvarSlett
 10. LA OSS STORME DEN SPANSKA AMBASSADEN OG BRENNE SPANSKE FLAGG!!!!


  Nei, vent. Spania vinner hardt , uansett.
  Bevis: http://www.youtube.com/watch?v=oKNpniLcv0Y

  SvarSlett
 11. Det er da flere grupper som feirer sine respektive nasjonaldager her i landet med til dels halvstore markeringer (amerikanere i Frognerparken, pakistanere i Oslo Spektrum, irer på diverse vannhull), uten at noen - selv ikke FrP - reagerer på dette.

  Jeg tipper - uten å ha noe egentlig grunnlag - at dette enten er pøbelstreker, en reaksjon på brautende/dårlig oppførsel fra den norske kolonien, eller begge deler.

  SvarSlett
 12. Premisset her er feil. Dei feirar dagen i Noreg, etter det eg kan skjøne -- nærare bestemt i ein norsk koloni(«eit land eller landområde som er formelt underlagt eit anna, ei kolonimakt» if. )

  SvarSlett
 13. @John: Openbart er dette pøbelstreker som resultat på brautete oppførsel. Og det er dårleg gjort. Men dei som sutrar høgast om integrering her heime, bør nok vere flinkare i å integrere seg i utlandet.

  @...: No er ikkje dette ein koloni i juridisk forstand, om det er så, så har vi eit problem. Då er det vel nærare sagt ein okkupasjon - og det er jo enno verre? Dette er ikkje norsk område.

  SvarSlett
 14. Jamen, pokker, det neste blir vel at Grønland ikkje er norsk, heller??? Og kva med Sørpolen? Fan. Kor er moroa viss vi ikkje kan reise verda rundt og vilkårleg okkupere territorium?

  SvarSlett
 15. Jeg regner med at disse nordmennene snakker flytende spansk, fekter med tyrer og ellers menger seg med lokalbefolkningen sånn i hverdagen..?

  Som du sier, integrering er ikke lett. Og jeg vet faktisk hva jeg snakker om ;)

  Takk forresten, for at du skriver akkurat det jeg tenker!

  SvarSlett
 16. Nordmenn har lang tradisjon for å gjøre seg bemerket på den iberiske halvøy. For ni hundre år siden tok en kjernekar ved navn Sigurd med seg 6000 kompiser på sydentur. Den gang som nå var ikke nordmennene særlig begeistret for muhammedanere så de kastet dem ut av alle stedene de stakk innom, deriblant Lisboa, Ibiza og Menorca. Og siden den gang har de lokale degosene vært fjellapene evig takknemmelige.

  SvarSlett