torsdag 16. juni 2011

Druidetrygg trafikk

Sidan tidenes morgon har trygg trafikk vore eit sentralt menneskeleg mål, frå den mørke stien til Raudhette til Doffens Autobahn. Grus eller asfalt, speler inga rolle, det har alltid vore utrygge greier. Frå landevegsrøveri til carjacking, frå ingen bremser på kjerra til front-mot-front-kollisjonar mellom Lada og ein lastebil. Så korleis kan det ha seg at det først i moderne tid trafikken er blitt reelt utrygg? Det er dei som hevdar at det har med bilane og vegane å gjere, at ting har endra seg, og at snøgge bilar på eit eller anna vis skal vere farlegare enn å vandre til fots eller å sitte på ei kjerre slept av eit esel. Dette er sjølvsagt sludder.

Vi har berre mista kontakta med naturen, veit de. Vi forstår ikkje lenger på ley-linjer, feng shui og den kosmiske orden. Og dette fører til trafikkaos, og ein heller utrygg trafikk.

Dette tok austerikske trafikkmyndigheiter og ei gruppe druidar tak i for nokre år sidan, og igangsatte eit prosjekt der druidane vart betalt for å regulere energistraumane rundt ein del utsatte vegstrekningar. For det viser seg at dei nye bilvegane ikkje har vore bygd med tanke på leylinjene, og vegane har difor tvungen linjene til å endre retning, lik ein elv vi har demma opp. Druidane har difor tatt på seg å sette opp krystallsteinar for å regulere energistraumen, og slik redusere sjansane for trafikkulukkar. Mot betaling sjølvsagt - nypaganistisk naturreligion betalar ikkje seg sjølv, veit du.

No har det blitt skikkeleg krøll, fordi myndigheitene ikkje lenger vil betale dei for tenesta. Så dei har stogga. Og om eg skal tru rapportane så er no vegane i Austerike ein gigantisk kjedekollisjon. Trist, men sant, dei velkledde skjeggemennene (les druidar) driv ein reell utpressing for å tvinge pengar ut av staten og sett slik liv i fare.

Dette hadde eigentleg vore eit bra utgangspunkt for ein austeriksk versjon av Sopranos. Det er iallefall heilt klart ein druidekontrollert trafikk!

Vi kjem attende i neste veke med meir informasjon om druidar verda over, då det kan hende mullaen er nøydd å mase litt offentleg om dette.

2 kommentarer:

  1. Hey, når London klarer å bygge motorveiene sine etter mal av Odegra-sigilen, bør man vel ike spøke for mye med fagfolka på området!

    SvarSlett
  2. Eg spøker ikkje med druidemafiaen!

    SvarSlett