søndag 19. januar 2014

Gje Grimstad til Cthulhu

Det er et faktum at norsk arkitektur og bykunst er preget av kjedelige, euklidiske former. Det ville vært kjekt om vi fikk en skulptur som brøt med konvensjonell geometri
Dette seier eg i eit intervju med det ganske så respektable nettavisa Imagonem. Bakgrunnen er eit vidunderleg lite kulturtiltak og underskriftskampanje for å reise ein statue til ein som verkeleg forten det. Nokre av dykk har vel høyrd om det kristne initativet om å reise ein statue av Jesus i Grimstad? Det er ikkje så frykteleg originalt, er det vel? Dei er jo flust av dei over heile verda. Og kva ønskjer dei å oppnå med denne avgudsdyrkinga? Gyldne kyr gjer ikkje anna enn å tiltrekke seg insekt, og er som hemorroider og tannpine for dei høgare makter. Nei, skal kystnoreg tiltekke seg merksemd frå nokon som faktisk tel, skal Grimstad klare å sette seg sjølv på kartet, så må vi vende merksemda mot havet og rope på dei stemmen som høyrer oss der... Dagon og Cthulhu. Og sidan Dagon hovudsakleg er opptatt av å kose seg langs kysten av Karmøy og Skudeneshavn, så trur eg nok Cthulhu vil sjå med glede om ein reiser ein statue av han ved bryggja i Grimstad.

For om han først skal byrje å fortære vanvittige nordmenn, la han byrje med Grimstad.

Mi oppmoding er difor å springe og lese intervjuet, "Hyller Cthulhu-initativet i Grimstad", og deretter signere oppropet om å reise ein ikkje-euklidsk skulptur, helst av Vidar Bratlund-Mæland, i Grimstad!

2 kommentarer:

  1. Jeg holder fortsatt på at Cthulhu kommer til å ligge og dra seg der nede i syden til lenge etter dommedag. Nei, skal vi ha noe skikelig ikkeeuklidsk må vi kikke på noe Einsteinsk- han tok livet av den euklidske geometri og vi er bedre uiten- og da kommer vi ikke utenom fargen fra rommet. En positiv bieffekt av en slik skulptur blir også den (riktignok forbigående) avlingsøkning vi kan forvente. Nøgne Ø øll blir sikkert enda litt bedre av sånt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Einstein den sullete hippien og ølbryggjaren? Nei du, han skal vi ikkje blande inn i moroa!

      Slett