onsdag 27. mai 2009

Med halen mellom beina

Det er eigentleg litt trist det heile. Som mislukka fyrverkeri.

Først vart David Irving invitert til Lillehammer, og då litteraturfestivalen tok til vet og trakk invitasjonen, så gav han klar beskjed om at han kom uansett.

Vi måtte alle førebu oss på å få eit heilt nytt innblikk i andre verdskrig den komande torsdagen var hans påstand. På tross av at hotella prøvde å kvitte seg med han, var han standhaftig.

Så entra TV2 bana. Dei betalte ikkje berre for reisa, men for oppholdet hans. Eit "scoop" kalle dei det. Ein mann ingen ville ha med å gjere, som ingen ville høyre på, som ingen ville sjå - ja, han måtte jo TV2 betale godt for. I bytte stilte han på Tabloid. Utan opposisjon sjølvsagt, anna enn ein famlande journalist som vågde seg til å spørre om han var "svak for Hitler" og "nazist". Spanande spørsmål, gitt...

Sjølv kunne Irving servere heftige avsløringar som at Nordmenn flest samarbeida med den tyske okkupasjonen... Åh gid. Forutan ein del sjølvfornektande nek som vandrar rundt her i dalane, så er vi vel alle klar over det? La meg informere han Irving, at ikkje berre tysta vi på britiske agentar, men fleire Nordmenn verva seg til Waffen SS enn som deltok i aktiv motstand.

Vel nøgd med å ha kunne talt til det norske folk på riksdekkjande fjernsyn, i staden for ein forvirra gjeng journalistar og kvasinazistar på Lillehammer, tok han like greit å pakka sakene sine og forlot landet. Ein stor takk til TV2 for å ha betalt for svippturen, og til Politiet som losa han rundt, var det han etterlot seg då han tok halen mellom beina og stakk av.

Det er trist. Patetisk.

6 kommentarer:

 1. Jeg så ikke Tabloid i går, men jeg fikk med meg litt av dagens utgave der de snakket om Irving-utgaven. Alle var skjønt enige om at Trude Teige hadde vært særs dyktig, og kledd av Irving for det norske folk.

  Jeg fikk liksom ikke det til å stemme helt med den Teige jeg pleier å se på Tabloid?

  SvarSlett
 2. Klarer ikke helt å bestemme meg for om dette er et forsøk på selvforsvar, eller om Herr Sæterbakken faktisk hadde noe å komme med:

  http://www.litteraturfestival.no/index.php?option=com_content&view=article&id=235&Itemid=156

  "Irving var interessant for festivalen som sannhetsfornekter og historieforfalsker. Det var som dette han ble presentert da vi gikk ut med nyheten. Det var som dette han ville ha blitt presentert i programmet. Det var som dette han ville ha blitt introdusert på festivalen. Og det var som dette han ville ha blitt konfrontert av ordstyrer og - regner jeg med - av et kritisk publikum på Lillehammer. "

  SvarSlett
 3. Hjorthen: Vi er vel ikkje overraska over at norske journalistar tykkjer ein annan norsk journalist har gjort ein bra jobb? La oss no berre ta innover oss at norske journalistar representerar eit absolutt lågmål for menneskeheten ;-)

  Frank: Irving må møtast med kritikk av fagfolk. Andlet til andlet. Noko anna er å gje mannen fritt spelerom.

  Sæterbakken var berre ute etter provokasjon, og det var totalt ukjend for Irving at han skulle vere ein representant for "løgn". Han skulle tale under headingen sanning. Ikkje løgn.

  SvarSlett
 4. Sannhet var emnet for festivalen, noe som ikke utelukker at han kunne bli introdusert som en sannhetsfordreier.

  Uansett er jeg helt enig etter å ha lest Didrik Søderlinds artikkel på fritanke.no. Irving er vel det man på fint vil kalle en sofist, og må møtes, som du sier, av fagfolk dersom det skal være noe poeng i å dra ham opp fra kloakken og høre på hva han har å si.

  SvarSlett
 5. Men det var ikkje slik han vart invitert, heller ikkje slik han først vart presentert for publikum. Så nei.

  Og ja, Didriks artikkel er veldig god. Eg anbefalar sjølvsagt heile boka den er henta frå. Du kan få kjøpt den gjennom Absalong ;-)

  SvarSlett
 6. "Sannhetsforkjemper fordreier sannheten." Hvorfor invitere en dott fra utlandet når vi har fine kandidater her hjemme?

  SvarSlett